Ncs Spor Buz Pisti Ekipmanları ve İşletmeciliği tarafından Swissotel The Bosphorus, İstanbul’ da Chalet Restorant bahçesine kurulan sentetik buz pistimizden 28 Nisan tarihine kadar yararlanabilirsiniz. Okumaya devam et
ARTİSTİK BUZ PATENİ
All posts tagged ARTİSTİK BUZ PATENİ
Türkiye’nin Paten Okulu ve İstanbul Buz Sporları Kulübü işbirliği ile hazırlamış olduğumuz programımızda eğitim kurumlarımızın bünyesinde buz pateni dersleri, buz hokeyi dersleri ve tekerlekli paten dersleri vermeye başlamış bulunmaktayız.Okulunuz bünyesinde açılacak olan olan paten kulübü sayesinde hem öğrencilerimiz bu güzel sporla tanışmış olmanın zevkine varacak, ayrıca okulumuz bünyesinde oluşturacağı sosyal ve sportif kulüpler ile adından sıkça söz ettirecektir. Okumaya devam et

Ncs Spor Buz Pisti Ekipmanları ve İşletmeciliği tarafından satılan Risport paten modellerimiz ile ilgili detaylı bilgi için mağazamızı ziyaret edebilir, teknik,model ve paten numaraları hakkında bilgi alabilirsiniz. Okumaya devam et

Ncs Spor Buz Pisti Ekipmanları ve İşletmeciliği tarafından satılan Jackson paten modellerimiz ile ilgili detaylı bilgi için mağazamızı ziyaret edebilir, teknik,model ve paten numaraları hakkında bilgi alabilirsiniz. Okumaya devam et

İstanbul Buz Sporları Kulübü ve Türkiye’nin Paten Okulu http://www.patenokulu.com işbirliği ile 01 Ekim 2012 – 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan Artistik Buz Pateni Temel Eğitim Kış Okulu Kurs kayıtlarımıza başlamış bulunmaktayız. Okumaya devam et


Gaziantep’in en büyük buz pisti LAPİS OUTLET AVM ‘de açıldı.Türkiye’nin Paten Okulu http://www.patenokulu.com Ailesi tarafından açılan buz pisti bölgenin büyük bir hızla gelişen ve birbirinden farklı spor aktivitelerinin olacağı aynı zamanda insanların eğlenmek için tercih edeceği bir tesis olarak Gaziantep ve bölge halkının hizmeti girdi Okumaya devam et
İstanbul Buz Sporları Kulübü(İBSK) artistik buz pateni ve buz hokeyi yaz okulu ders kayıtlarımız başlamıştır. Artistik buz pateni, buz hokeyi ve buz pateni temel eğitim derslerimizle ilgili bilgi almak için lütfen iletişime geçiniz. Okumaya devam et
İstanbul Buz Sporları Kulübü bünyesinde yer alan Artistik Buz Pateni, Senkronize Buz Pateni, Short Track (Sürat Pateni), Curling , Erkekler Buz Hokeyi, Bayanlar Buz Hokeyi, Tekerlekli Paten, Inline Hokey, Çim Hokeyi ve Kış Sporları branşlarında yetenekli sporcular yetiştirmek. Okumaya devam et
Artistik Buz Pateni ve Buz Hokeyi Özel Ders Kayıtlarımız Başlamıştır! Özel eğitimlerimiz ile buz hokeyi, artistik paten ve temel buz eğitimi alarak buza adım atabilirsiniz. Hemen iletişime geçin siz de buz üzerinde dans etmeye başlayın!
ÖZEL DERS ÜCRETLERİ VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN.
Buza çıkmak için hemen bizi arayın!
1-Seanslarımız hafta içi 40,hafta sonu ve tatil günleri 30 dk dır.
2-Kredi kartı ile yapılan ödemelerde % 18 KDV alınmaktadır.
3-Kredi Kartı yapılan ödemelerde antrenör ücreti peşin olarak alınır.
4-Ders ücretlerimiz her tesis için farklılıklar gösterebilir.
5-Mzaret bildirmeden eğitime gelmeyen öğrencilerimize ders verilmiş kabul edilir.
6-Ders alıcak öğrencilerimiz eğitim seansından en az 15 dk. önce tesiste bulunmaları gerekmektedir.
7-Daha detalı bilgi ve rezervasyonlarınız için lütfen iletişime geçiniz.
Anaokulları,Kreşler, İlköğretimokulları,Kolejler ve Gruplar için Buz pateni Ders ve Eğitim kayıtlarımız Başlamıştır. Siz de öğrencilerinizle, çalışanlarınızla veya arkada grubunuzla size özel organizasyonlarla buza çıkmak istiyorsanız bizi arayın özel eğitim imkanlarıyla size en uygun eğitim ve organizasyonları sağlayalım. Eğitim içeriğimiz ile ilgili olarak Ders programımıza ve Özel fiyatlarımıza göz atabilirsiniz.
Size özel programlar hazırlamamız için hemen bizi arayın!
Necati Demirel
GSM1: +90 0535 783 70 70
GSM2: +90 0506 480 99 09
Günümüzde Buz pateni tesislerinde en çok kullanılan Artistik Buz Pateni ve Buz Hokeyi Patenleri olarak iki çeşit olarak tesisler için özel olarak üretilmektedir. Bu patenler in işletmelerde kullanılmasının en büyük nedenlerinden bazıları şunlardır. Patenler sert bir plastik ten yapıldığı için yeni başlayanların buz pistinde sakatlanma riski en aza indirilmesi hedeflenmiştir.
Ayrıca altında ki bıçak profesyonel patenlere göre daha kalın ve uzun olduğundan dolayı denge kurma daha kolay olup,kaymayı çok daha çabuk öğrenebilirler.Bu patenlerin kullanışlı olmasının sebeplerinden bi tanesinde sağlamlığından dolayı uzun ömürlü olması ve patenlerin içinde bulunan müşterilerin ayak rahatlığını sağlayan özel olarak yapılmış içlik(patik)lerdir.
Buz pisti işletmenize Risport Klipsli Paten için temin etmek için lütfen bizi arayın!
Necati Demirel
GSM1: +90 0535 783 70 70
GSM2: +90 0506 480 99 09
Prosharp oluk açma makineleri şuan kullanılan en gelişmiş bir model olup,birçok sporcu, antrenör ve işletmeler tarafından önerilmektedir. Tek bir tuşla Artistik Buz Pateni ve Buz Hokeyi Patenlerine oluk açan bu makine nin en büyük özelliği özel kart okuyucu sistemi olmasıdır.
Yaklaşık olarak 800 çift patene oluk açabilen özel meteryallerden yapılmış daire şeklinde bir alışım ile kullanılmaktadır.Ayrıca özel taşıma çantası ile istenilen her yere rahatça götürülebilmektedir.
Takımınız ya da buz pistiniz için Prosharp Oluk Açma Makinelerini temin etmek için lütfen bizi arayın!
Necati Demirel
GSM1: +90 0535 783 70 70
GSM2: +90 0506 480 99 09
Bu bölümde Buz Pateni Eğitimleri üzerine verdiğimiz hizmetleri görebilirsiniz.
Artistik Buz Pateni
Artistik Patinaj, Artistik Buz Pateni veya Figür Pateni, müzik, dans ve sporu bünyesinde birleştirir. Bu unsurların bir arada olması nedeniyle son derece estetik ve rafine bir spor dalı olarak kabul edilir. Figür Pateni özellikle son 30 yılda teknik ve artistik planda büyük bir ilerleme gösterdiği için günümüzde bütün dünyada televizyon naklen yayınları açısından en çok ilgi çeken spor dalı olmuştur.
Buz Hokeyi
Buz Hokeyi adından da anlaşılacağı gibi buzun üzerinde iki takımla oynanan bir spor veya oyundur. Oyuncular hokey patenlerini giyip hokey sopalarıyla diski (pakı) kontrol etmeye çalışırlar. Oyuncular diski (pakı) kaleye sokarak sayı bulurlar. Takımda biri kaleci olmak üzere altı oyuncu molasız oynar. Aslen bir takımda 20′den fazla oyuncu vardır. Bir oyuncu kuralları ihlal ederse hakem ceza olarak takımı bir süreliğine 5 kişiyle oynatır. 26×56 mt. genişlikte bir alanda oynanır. 15 ya da 20 dakikalık üç devreden oluşur..
In Line Hokey
In line hokey sporu’da buz hokey kurallarının kabul edildiği ,genellikle yaz aylarında buz yerine belli saha ölçülerinde beton veya asfalt zeminde buz hokeyi ekipmanları kullanılarak yapılan bir spordur… Bu sporda daha çok sıcak havalarda oynandığından dolayı genellikle süreler ve cezalar kısaltılabilmektedir…
Tekerlekli Paten
Inline patenler(çoğunlukla bu alanda öncü marka olan “Rollerblade” ismiyle anılırlar) beton, parke veya asfalt gibi zeminlerde kaymak için kullanılırlar. Inline patenlerde tekerleklerin dizilişi 20–30 yıl öncesinin moda patenleri olan, önde 2 ve arkada 2 tekerleğiyle quad patenlerden(quad skate veya roller skate) farklıdır. Inline patenlerin tekerlekleri 2, 3, 4 veya 5 adet olabilir ve tekerlekler tek sıra halinde dizilmiştir.Bazı tekerlekli patenler, özellikle hobi amaçlı kullanılan patenler, yavaşlamak veya durmak için kullanılan bir frene sahiptir.Tekerlekli figür patenlerinde ise, sporcunun atlayış yapmasını sağlamak için patenin ön ucunda bir destek noktası bulunur.
Tekerlekli patenin bu modern modeli Rus uzun mesafe sürat pateni sporcularının buz dışında da antrenman yapabilmelerini sağlamak amacıyla buz patenine alternatif olarak doğmuştur.
Senkronize Buz Pateni
Senkronize buz pateni belli sayıda patencinin bir araya gelerek müzik eşliğinde aynı anda ve aynı hareketleri yaparak sergilediği gösteridir.Senkronize buz pateninde kişi sayısı bazı durumlarda farklılık gösterebilmektedir.
Buz Pisti Yapımı
Buz pistinizden memnun değilmisiniz ? Yada sorun mu var ? 17 yıllık tecrübemizle faaliyette olan buz pistinizi yada yeni yapacağınız buz pistiniz için her türlü teknik ,onarım ,bakım ve denetiminin yapıldığı ,aynı zamanda teknik eğitimin verildiği ,buz pistinde insanların daha rahat kaymasını sağlamak için yapılması gereken bir takım işlerin yapılabileceği için verilen donanımlardır.
Buz Pateni Ekipmanları & Oluk
Ülkemizde henüz yeni gelişmekte olan bu spor beraberinde bir çok sorunuda getirmektedir.Bu sorunların en başında işe buz pateni ekipmanlarının bakımı ve onarımı gelmektedir.İşte tam burada bizimle iletişime geçerek gerekli desteği alabilir ve buz pateni ekipmanlarınızı daha uzun kullanabilirsiniz.
Buz Pateni Personeli
Buz Pateni sporunda en büyük sorunların başında bilindiği üzere bu işte uzman insanların sayısının yetersiz olmasıdır.Bünyemizde bulundurduğumuz birbirinden değerli eğitmen,sporcu ve antrenörler eşliğinde buz pistinizi işletmeye açabilir ,eğitimlere başlayabilir ve aynı zamanda personeliniz eğitimini üstlenerek onları birer stajyer eğitmen olarak ileriye yönelik çalışmalarda kullanabilirsiniz.
Buz Pisti İşletmeciliği
Yatırım mı yapmak istiyosunuz ? evet ülkemizde en karlı iş olarak ön plana çıkmaya başlayan buz pistleri özellikle son yıllarda alışveriş merkezlerinin ,tatil beldelerinin,otellerin ,okulların ,belediyelerin en önemli müşteri oluşuma büyük katkılar sağlamaktadır.Fakat böyle bir yatırım için tek başınıza risk almak istemiyormusunuz ..İşte size en cazip teklif tesisi siz yapın bize kiraya verin !!! Eğer vermek istemiyomusunuz o halde gelin işletmeyi kurup belli eğitimleri verip iyi bir pazarlama politikası ile size kısa sürede dönüşüm sağlayalım.
Sentetik Buz Pisti
Ülkemizde genellikle okullar ,oteller ,fuarlar ve yazlık mekanlarda kullanılan 1.5 – 2 m ebatlarında birbirine geçmeli plakalarla ortaalama 250m2 – 400m2 arasında değişen bir sistemdir.Büyük avantajları olduğu kadar belli başlı sorunlarıda bulunmaktadır.Bunları başlıcaları sıralarsak avantajları elektrik ve su gibi giderleri bulunmamaktadır.İstenildiğinde montajı kolay yapılabilen ve aynı zamanda kolayca kaldırılabilen bir sistem olduğundan gerektiğinde taşınabilme özelliğine sahiptir.Doğal buz pistine göre %8 ila % 20 arasında bi fark bulunmaktadır.Dezavantajları ise bakımı çok iyi yapılmalıdır,patenler sürtünmeden dolayı ısındığından olukları ço kısa sürede bitmektedir ve mutlaka insanlara ne amaçla kurulduğu doğru anlatılarak olası müşteri kayıplarının önüne geçilmelidir.Çünki insanlar gerçek buzla kıyaslamak istediklerinden olumsuz görüş bildirebilirler ve ayrıca tehlike riski azdır,mutlaka eğitimli bir personel bulundurulmalıdır.

Bir Artistik Buz Pateni yarismasi, iki günde yapilan iki bölümden olusur. Yarismacilar, birinci gün Kisa Program, Zorunlu Program ya da Orijinal Program adi verilen programlarini, ikinci günde de, Uzun Program ya da Serbest Program denilen programlarini sunarlar. Kisa Program’da, yarismacilar, jump, spin (dönüs) ve adim dizilerinden olusan 8 zorunlu elemani sunmak zorundadirlar.
Hakemler, yarismacinin yapamadigi elemanlardan not kirarlar. Patencinin, yapamadigi, kaçirdigi elemani tekrar denemek hakki yoktur. Uzun Program’da ise, hiçbir eleman zorunlu degildir. Yarismaci, koregrafinin istedigi gibi olusturdugu programi sunar. Patencinin yapamadigi elemani yeniden denemek hakki vardir. Ikinci ya da üçüncü denemede olsa bile, yarismaci basariyla yaptigi elemandan tam puan alir. Bir yarismanin genel degerlendirmesi, patencilerin bu iki günde elde ettikleri sonuçlara göre yapilir
Yarismalarda uygulanan kurallar karmasiktir ve bu kurallar, Buz Pateni’nin evrensel planda en üst organi olan Uluslararasi Paten Federasyonu (ISU) tarafindan belirlenmistir. ISU’ya üye olan ulusal Federasyonlardan seçilen delegeler tarafindan olusturulan çesitli teknik komiteler, belirli zamanlarda toplanarak bu spor dalinin ilerlemesini saglayacak yollari tartisirlar. Ulusal ya da uluslararasi yarismalar ile dünya çapindaki bütün sampiyonalar, ISU’nun koydugu kurallara göre yapilir.
Kurallarin önemli bir bölümü, yarisma sirasinda sporcularin yaptigi yanlis hareketlerden hata puanlarinin düsürülmesiyle ilgilidir. Bir jumptan (atlama) sonra buza elle dokunmak, düsmek, bir spin (dönme) sirasinda gereken sayida dönmemek, havaya siçrandigi zaman gereken sayida turu yapmamak yanlis ya da eksik unsurlardir. Hakemler, bu eksiklikleri hata puani olarak degerlendirmek zorundadir. Patenci, ne kadar çok hata yaparsa, o kadar çok puan kaybeder.
SU’nun koydugu kurallara göre düzenlenen yarismalarda hakem sayisi dokuza kadar yükselebilir. Bir yarismanin puanlamasini yapan hakem paneli (heyeti) 3, 5, 7 gibi tek sayidan olusur. Avrupa, Dünya Sampiyonalari ya da Kis Olimpiyatlari gibi çok önemli yarismalarda hakem paneli dokuz hakemden olusur.
Puanlama, 6 tam puan üzerinden yapilir (Puanlama sistemi 2002 Salt Lake City Olimpiyatlarindan sonra degisti). Bir patencinin yarismada 6 tam puan almasi nadir rastlanan bir durumdur. Patencinin 6 puan almasi, onun programini hiç hatasiz, mükemmel bir biçimde sunmus olmasi anlamina gelir. Hakemler yarismalarda teknik ve artistik (sunus) olmak üzere iki tür puan verirler.
Teknik puanlar, sporcunun buzda kayma teknigini, figürlerin iyi yapilip yapilmadigini ve programinin zorluk derecesini degerlendirmek içindir. Artistik puanlar da, programin sunulmasini, sporcunun kayisinin müzikle uyum içinde olup olmadigini, müzik ve kostüm seçimini ve pistin bütününün kullanilip kullanilmadigini degerlendirmeyi amaçlar.
Daha kesin ifadeyle, hakemlerin puan verirken göz önüne aldiklari ölçütler sunlardir:
Teknik puanlar:
– Performansin zorlugu
– Farklilik
– Hiz
– Programin temiz ve saglam olmasi
Artistik puanlar (sunus puanlari):
– Müzikle uyum
– Hizin degisimi
– Buz pistinin tümünün kullanimi
– Müzige zaman olarak uyum
– Stil ve durus
– Orijinallik
– Ifade
Iki yarismacinin puanlarinin esitligi halinde, Kisa Program’da teknik puanlar, Uzun Program’da da artistik puanlar belirleyici özellik tasirlar. Müzigini buzda yaptigi hareketlerle bagdastiramayan bir figür patencisinin hakemlerde ve seyircilerde güzel bir izlenim yaratmasi mümkün degildir.
Hakem panelinde puanlama yapan dokuz hakemden baska bir bashakem ve bir de bashakem yardimcisi bulunur. Bashakem puanlama yapmaz ama puanlamanin yapilmasina, dogru bir biçimde yapilip yapilmadigina nezaret eder. Ayrica patenci herhangi bir sorunla karsilasacak olursa bashakem karar almakla yükümlüdür. Programini sunmak üzere patenci pistte beklerken müzigi baslamaz ya da yanlis müzik çalinirsa veya yarisma sirasinda sakatlanir ya da pateninin bagi çözülürse, bu durumlarda nasil davranilacagina hep bashakem karar verir. Puanlama yapilirken hakemlerin birbirleriyle konusmamasi gerekir.
0.0 ile 6.0 arasinda verilen puanlarin anlami söyledir:
0.0 Sporcu piste çikmadi
1.0 Çok kötü
2.0 Kötü
3.0 Orta
4.0 Iyi
5.0 Çok iyi
6.0 Mükemmel
Hakemler, 3.2 ya da 5.7 gibi ondalik kesirli puanlar verebilirler. Puanlamanin 6 üzerinden yapilmasi geçmise dayanir. Geçmiste, patenciler her figürü üçer kez ve hem sag, hem de sol ayaklari üzerinde yaparlardi ve hakemler de, kurallara uygun biçimde yapilan her figür için bir puan verirlerdi.
Objektif kriterler bulunsa bile, bu spor dalinda puanlamanin genellikle sübjektif oldugu kanisi hakimdir. Türkiye’de oldugu gibi, diger ülkelerde yapilan yarismalarda da sonuçlar zaman zaman tartismalara, itirazlara yol açar. Eger bir hakem, kötü niyetli davranip bir sporcuyu kayirmak isterse, artistik puanlama yoluyla bunu yapabilir. Kötü niyetli bir hakemin elinde artistik puanlama silah gibidir; çünkü artistik puanlama sübjektiftir. Düsük artistik puanlar vererek bir patenciyi, daha kötü bir program sunan patencinin gerisine düsürebilir ya da tersi bir durum yaratarak, kayirmak istedigi patenciyi yüksek artistik puanlar vererek, daha iyi performans gösteren bir patencinin önüne geçirebilir. Uluslararasi yarismalarda oldugu gibi Türkiye’de de bu duruma sik sik rastlanmaktadir. Türkiye’de, bazi hakemlerin, artistik puanlamayi silah gibi kullandigi yarismalar çok olmustur ve anlasildigi kadariyla bu durum daha uzun süre devam edecek.
Yarismalara katilacak sporcular, kisa ve uzun programlari için ayri müzik seçerler. Yarisma müzikleri enstrümantal olmalidir. Sporcularin yapmalari gereken atlama (jump) ve dönme (spin) hareketleri, müzige uygun olarak hazirlanmis belirli bir koregrafiye göre sunulur. Kisa Programin süresi, ortalama 2 dakika 40 saniye, Uzun Programinki de, 3 dakikadan 4 dakika 30 saniyeye kadar degisebilir. Erkek patencilerin programlari, bayan patencilerindekinden daha uzundur. Örnek vermek gerekirse, Büyükler (senior) kategorisinde bayanlar 4 dakikalik, erkekler de 4 dakika 30 saniyelik bir program sunarlar.
Yarismalarda, müzik seçimi kadar giyilen kostümler de önemlidir. Seçilen müzik ve onun üzerine yapilan koregrafi, yarismacinin yasina, yeteneklerine, kayis stiline uygun olmalidir. Müzikle uyumlu olmayan bir koregrafi, patencinin yeteneklerinin üzerinde olan bir müzik seçimi ya da uygun olmayan, göze hos gelmeyen kostüm seçimi, hakemlerin hata puani vermesine yol açabilir.
Günümüzde antrenman teknikleri öylesine ilerlemistir ki, bir patenci için 15 yasinda Avrupa ya da Dünya Sampiyonu olmak artik hayal olmaktan çikmis ve gerçek haline gelmistir. Örnek vermek gerekirse, Amerikali patenci Tara Lipinski 1997’de 14 yasindayken Dünya Sampiyonu, 1998’de 15 yasindayken de Olimpiyat Sampiyonu olmustur….